Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis dog vid biljakt – nu inleds förundersökning om tjänstefel

Särskilda åklagarkammaren ska nu utreda ifall det hos polisen begicks något tjänstefel i samband med biljakten i torsdags, som slutade med att en polis dog i Fredrika i Västerbotten.

Särskilda åklagarkammaren handlägger misstankar om brott av poliser och har nu beslutat att inleda en förundersökning om tjänstefel.

– Rent rutinmässigt, när det händer olyckor där poliser är involverade, så lämnar vi information till Särskilda utredningar, SU, så dit har vi lämnat information. Åklagare har nu att ta ställning till det materialet, säger Peder Jonsson vid polisen till vk.se.

Det var chefsåklagare Håkan Roswall vid särskilda åklagarkammaren som fattade beslutet om att inleda en förundersökning. Han vill med hänsyn till förundersökningssekretessen vara förtegen om händelsen. Han kommer att arbeta tillsammans med polisen i Västerbotten, rapporterar P4 Västernorrland.

Polisen i Örnsköldsvik har hittills varit tysta om händelsen.

Läs också: Dödskraschen i Fredrika: Därför kunde biljakten pågå så länge

Det var natten mot torsdag den 5 november som två bilar kraschade i en sjö i Fredrika i Västerbotten. Kraschen ledde till att en 26-årig kvinnlig polis som arbetar i Örnsköldsvik dog och en annan polis skadades svårt. Polisjakten startade när en bil vägrade stanna vid en trafikkontroll i Örnsköldsvik.

ST söker chefsåklagare Håkan Roswall som tog beslutet om att inleda en förundersökning om tjänstefel.