Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis dömdes för flera brott – nu skärper hovrätten straffet

Hovrätten skärper straffet för den polis som har varit verksam i Umeå och i Sundsvall och som i tingsrätten dömdes till fängelse för flera fall av bland annat vapen- och narkotikabrott, skriver Västerbottens-Kuriren.

Mannen dömdes i två mål i tingsrätten för flera fall av vapen- och narkotikabrott samt stölder och häleri till fängelse i sammanlagt ett år och sex månader.

I tingsrätten frikändes polismannen för en inbrottsstöld av fyra jaktgevär och narkotikaklassade mediciner hos en nära vän, men döms nu även för detta. Hovrätten skärper de fängelsestraff som tingsrätten dömt ut så att det sammanlagda straffet blir fängelse i två år och sex månader, skriver VK.se.

Polismannen har varit avstängd från sitt jobb och kommer nu att förlora sin anställning. Detta är något som hovrätten har tagit hänsyn till när längden på fängelsestraffet bestämts.

– Hovrätten skärper ändå fängelsestraffet i de båda målen jämfört med tingsrättens domar. Det beror dels på att mannen nu döms även för en grov stöld med ett relativt högt straffvärde, dels på att hovrätten bedömer att straffvärdet för brotten är något högre än vad tingsrätten har ansett, säger rättens ordförande Hans Sundberg i ett pressmeddelande.

LÄS MER:

Polis smugglade narkotika och stal vapen – nu misstänks han för ännu fler brott

Dömde polisen överklagar senaste domen – vill ha sänkt straff

Polisman åtalas för vapenbrott och narkotikasmuggling

Polis smugglade narkotika och stal vapen – nu döms han till fängelse igen för innehav av fyra stulna skjutvapen