Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis och Timråpolitiker – så var årets första fullmäktige

Årets första möte i fullmäktige bjöd på riktig långbänk.
Politikerna diskuterade motioner och interpellationer i flera timmar.
Dessutom avgjordes mängder av beslut först efter votering.

Annons

Årets första möte i fullmäktige började med att Nätverk Timrås talesperson Robert Thunfors föreslog att ärende nummer 15 skulle tas bort från ärendelistan. Han hävdade att det av princip inte fick gå till på det viset att ledamöter från de styrande partierna fick ställa interpellationer till partier i opposition.

Läs mer: Fråga om smyginspelade samtal hamnar i förvaltningsrätten

Han hade heller inte lämnat något skriftligt svar på den interpellation som Krister Håkansson (V) ställt till honom angående inspelningar av telefonsamtal med tjänstemän på Timrå kommun. Något som kommunalråd Ewa Lindstrand (S) motsatte sig.

– Jag tycker att du ska vara så rakryggat att du kan berätta. för mig handlar det här om personalpolitiska frågor och om du inte svarar i dag så kommer vi att förfölja dig, sa Ewa Lindstrand innan ordförande avbröt kommunfullmäktigemötet och lät polisen träda fram.

Josef Wiklund, chef för lokalpolisområde Medelpad, informerade politikerna om framtiden för polisstationen i Timrå.

Läs mer: Polisstationen i Timrå läggs ner

Han förklarade att beslutet om en nedläggning av polisstationen är taget på högsta nivå i regionen och kontraktet med fastighetsägaren går ut den 31/12 i år. Nu hoppas han att det kommer att finnas två områdespoliser i Timrå till hösten och han är optimistisk till ändringen.

– De här två kommer att göra mer än vad som görs i dag, sa han till politikerna.

Några av politikerna hade frågor gällande de nya planerna. Bland annat ville Tony Andersson (M) oppositionsråd, veta om poliserna måste lämna Timrå om de grep en onykter person som skulle in på tillnyktring. Svaret blev att det blir ingen skillnad från i dag och poliserna måste lämna kommunen och åka till Sundsvall med den de gripit.

I övrigt behandlades motioner om skateparker och tillträde till idrottsplatser. Något som ledde till votering och reservation från flera av partierna i opposition. Och det ledde också till att årets första möte i kommunfullmäktige blev över fyra timmar långt.