Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis, polis

Brottsligheten och särskilt våldsbrotten ökar snabbt i Sverige. Vi har till exempel drygt 10 gånger så många bankrån som grannlandet Finland. Har i år gjort 4 polisanmälningar om misstänkt ekonomiska brott och 3 om skadegörelse. Samtliga 7 har avskrivits av polismyndigheten. Sannolik orsak tidsbrist.

Märkligt att Riksdagen inte behandlar problemet med brottsligheten än mindre vidtar några åtgärder!? Brottsligheten lär kosta landet minst 200 miljarder per år! Att dubbla poliskåren kostar högst en tiondel så mycket! Börja med att återställa de tiotusen kontorister, handläggare och utredare, som entledigades för 10 år sedan. Differentiera och dela in polisutbildningen i tre kategorier med olika utbildningstid; trafik-, ordnings- och kriminalpolis. En polis skall ges möjligheten att förlägga minst 75 procent av sin tjänstgöringstid utanför polishuset.

Föreslagna skulle återställa polisens motivation och arbetsglädje. Och därmed torde det inte finnas någon lönsammare investering i Sverige än den som sannolikt skulle halvera brottsligheten inom några år!

Ansträngd Småföretagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel