Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisbefäl misstänks för brott efter dödskraschen i Fredrika

Ett vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland misstänks nu för tjänstefel i och med dödskraschen i Fredrika. Befälet har tilldelats en offentlig försvarare av Sundsvalls tingsrätt.

Enligt åklagaren som utreder händelsen är polismannen misstänkt för tjänstefel i samband med den biljakt i Fredrika den 5 november förra året som slutade med ett dödfall för en polis från Örnsköldsvik.

”Polisen har i egenskap av länsvakthavande befäl för Polisen i Västernorrland varit ansvarig för ett förföljande av en personbil som pågått under cirka 12 mil och som avslutats med att den förföljda personbilen samt en polisbil kört av vägen vid Fredrika i Västerbotten.”, skriver åklagaren.

Läs mer: Allt om dödskraschen i Fredrika

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

Magnus Jakobsson, ST.nu/Joel Lindberg, VK.se