Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen avslutar utredningen av dubbelmordet i Brattås: "Vi förstår anhörigas besvikelse"

Ett förhöjt terrorhot och ökande flyktingsströmmar.
Det är de främsta skälen som anges varför utredningen av dubbelmordet i Brattås avslutas.
– Polisen blöder och tyvärr tvingas vi just nu prioritera, säger Veronika Andersson, tillförordnad chef för grövre brott.

Annons

Läs också: Privatspanare tror lösning på Brattåsmordet är nära: "Tror mig veta i vilken krets mördaren rört sig"

Enligt polisen läggs inte utredningen ned. För mord finns ingen preskriptionstid längre, men i praktiken avsätts inga resurser för att aktivt arbeta med fallet.

– Vi förstår de anhörigas besvikelse och det känns även jobbigt för oss att tvingas prioritera, säger Veronika Andersson.

– Några av oss ska packa ihop det här ärendet samt avsluta de saker vi har hunnit påbörja. I det arbetet ingår det att sätta ihop en startpärm om utredningen.

Läs också om dottern Barbros känslor efter beskedet

Tidslinje: Här är Brattåsfallet – dag för dag

Veronika Andersson säger att det finns mycket kvar att göra, men att spaningsgruppen redan kommit långt och ser slutet i ärendet.

Läs också: Tre journalister granskar fallet på nytt

Vad som återstår att göra vill hon inte gå in på, men klart är att spaningsledningen väntar på svar från Nationellt Forensic Center (NFC) på de hundratals DNA-prover som skickats in.

– Det finns inget annat ouppklarat mord som vi jobbat så hårt med som med Brattås.

Veronika Andersson poängterar att polisen även fortsättningsvis tar in tips om Brattås och följer upp dem. Skillnaden är att den speciella spaningsgruppen som satts ihop i ärendet nu upplöses efter ett beslut av polismyndigheten region nord.