Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen efter dödsolyckan på spåret i Granlo: "Det äldre paret stoppades av ett staket"

Ett äldre par avled efter att de blev påkörda av ett tåg i Sundsvall i söndags. Nu är polisutredningen klar och de har konstaterat att olyckan var en tragisk olyckshändelse, rapporterar SVT Västernorrland.

För Plus-kunder: Par dog i tågolycka – polisen om den svåra utredningen: "Det är det som är så tragiskt"

Det var vid 15-tiden på söndagseftermiddagen som flera räddningsenheter larmades till Granlobron, strax väster om Sundsvall. Ett äldre par hade blivit påkörda av ett tåg och båda två konstaterades avlidna på olycksplatsen.

Händelsen har utretts av både Trafikverket och polisen och efter att ha hållit förhör med vittnen till olyckan har polisen nu rett ut vad som hände när paret passerade tågspåret.

Enligt SVT Västernorrland gick paret längs en stig som leder fram till järnvägen i anslutning till en järnvägsbro över Selångersån. Paret hann förmodligen aldrig uppfatta tåget som kom från Sundsvalls station.

– De hade nog tänkt gå över men på andra sidan stoppades de av ett ordentligt staket och verkar då ha valt att istället gå en bit på spåret. Det finns inga misstankar om brott eller att paret skulle ha varit självmordsbenägna, säger polisens förundersökningsledare Alexandra Bergström till SVT Västernorrland.

Förundersökningen är formellt fortfarande öppen, men Alexandra Bergström säger till SVT Västernorrland att den sannolikt kommer att läggas ned.

FLER NYHETER:

Kvinna störs av grannens knackande barn – polisanmäler

För Plus-kunder: Kvinnans förklaring till dödsolyckan i Stockvik: "Hon säger att det är en olyckshändelse"

Candy world i Birsta expanderar – men säljer leklandet: "Blir en av världens största"

För Plus-kunder: Duo planerar för ännu ett hus vid vattnet på Norra kajen: "Vill att våra hus ska sticka ut"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.