Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen omgrupperar för att klara bränderna

Artikel 4 av 15
Skogsbränderna 2018
Visa alla artiklar

Det akuta brandläget gör att polisen skickar förstärkningar till de mest utsatta regionerna.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Även polisen kraftsamlar nu och sätter in sina resurser där det bäst behövs i samband med skogsbränderna över hela landet.

Polisen är organisatoriskt indelad i olika regioner. De som påverkas mest av bränderna är regionerna Nord, Bergslagen och allra mest regionen Mitt där bland Gävleborgs län, Uppsala län och Västmanlands län ingår.

Vid ett möte på onsdagen beslutade polisen att förstärka region Mitt med poliser från regionerna Öst, Väst, Syd och Stockholm.

– Detta är viktigt för att vi ska kunna genomföra vårt uppdrag på ett säkert sätt, säger Mats Löfving, chef för nationella operativa avdelningen, Noa, i ett uttalande på polisens hemsida.

Foto: Maja Suslin. En polishelikopter vid insatsen i Ljusdal.

I Ljusdal, som tillhör region Mitt har polisens flyg också satts in.

– Vi kontrollerar om det finns människor eller hus som är i fara, så att polisen får ett underlag för att bedöma behovet av evakueringar. Vi följer också brändernas utbredning och intensitet. Vårt arbete stödjer de som arbetar med räddningsinsatsen på marken, genom att de på ett bättre sätt kan planera sitt arbete, säger Dick Johansson, sektionschef för polisflyget, Noa, i ett uttalande.

Alla artiklar i
Skogsbränderna 2018
Annons