Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen omhändertog berusad person vid Bolagsverket

Polisen omhändertog en person vid 14-tiden på torsdagen vid Bolagsverkets lokaler.

Vid 14-tiden på torsdagen var det polisaktivitet vid på gamla E4 vid Bolagsverkets lokaler. Ett vittne berättar för Sundsvalls tidning hur han såg flera polisbilar, bland annat en civilbil och en polisbuss utanför Bolagsverkets lokaler. Han beskriver också att han såg poliserna springa efter och jaga en person, som de senare fick tag på och förde in i polisbussen.

Caroline Flyborg är jourhavande förundersökningsledare i Västernorrland och bekräftar att polisen har varit på platsen och omhändertagit en person enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. Sådana omhändertaganden görs när polisen bedömer att personen inte kan ta hand om sig själv eller är en fara för sig själv eller andra.

– Personen försökte ta sig därifrån när vi skulle omhänderta denne så därför kan det ha sett dramatiskt ut när vi skulle omhänderta personen, säger hon.