Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen slog till mot bostad – hittade haschodling och knarksvampar

Polisen gjorde ett tillslag mot en lägenhet i Sundsvalls kommun och hittade en cannabisodling.
I bostaden fanns också svampar och tabletter som man tror kan vara narkotikaklassade.
– Vi kan se en ökning av personer som både odlar och använder cannabis. En väldigt tråkig utveckling, säger förundersökningsledare Henrik Blusi.

Annons

Polisen slog till mot två lägenheter i Sundsvalls kommun under tisdagen och i den ena hittade de vad de misstänkte från början: En cannabisodling.

Ett odlingstält på några kvadrat var rest i lägenheten, kopplat till speciella lampor, ventilation och värme.

– Där fanns sticklingar, alltså små växter, men också fullt utvecklade buskar, säger förundersökningsledare Henrik Blusi.

I lägenheten fann polisen också tabletter som man misstänker är narkotikaklassade, och knarksvampar.

– Det här ska tas på analys för att se vad det är för mängd och vikt på allting, säger Blusi.

En man är misstänkt för brott, men då han inte var på platsen vid tillslaget kunde han inte gripas. Han kan inte heller anhållas i sin frånvaro eftersom brottet inte anses grovt.

– Man måste komma upp i flera kilo när det gäller cannabis. Men han är misstänkt för narkotikabrott och framställning av narkotika.

Det var däremot i så stora mängder att det finns misstanke om att han inte bara haft odlingen för eget bruk.

Sett i ett större sammanhang tycker Blusi att det sker en trist utveckling just nu.

– Jag jobbar ju med det här dagligdags och det jag kan se är en ökning av personer som både odlar och använder sig av cannabis jämfört med tidigare. Det är en tråkig utveckling. Alla som röker cannabis blir inte tunga missbrukare, men alla tunga missbrukare har en gång börjat röka cannabis. Det kan leda till tyngre droger. Vi vill inte ha det på det sättet.