Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen slog till mot Timrå gymnasium efter narkotikalarm

Personal fattade misstankar om att en elev var narkotikapåverkad.
Därför slog de larm till polisen som agerade direkt.
– De var här på ett par minuter, säger Roger Åström.

Annons

Det var under onsdagen som personal på Timrå gymnasium fattade misstankar mot en elev betedde sig underligt och kunde vara narkotikapåverkad. Polisen larmades och de gjorde direkt en punktinsats mot skolan.

– Bland annat sökte de igenom några elevers skåp, förklarar Roger Åström, gymnasiechef.

Läs också: Misshandel på gymnasiet

Tillslaget resulterade i att tre elever nu är misstänkta för ringa narkotikabrott genom eget bruk. En av eleverna är även misstänkt för innehav av narkotika. Vad för slags narkotika det rör sig om vill polisen inte uttala sig om i nuläget.

– Det ska skickas på analys och vi får se vad det ger, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid polisen i Timrå.

På skolan har man under en tid haft misstankar om att det funnits narkotika i omlopp. Därför har man också varit extra uppmärksam och agerade direkt. På skolan har man också en strikt policy när det gäller narkotika.

– Det är nolltolerans mot alla former av droger, säger Roger Åström.

Läs även: Timrå gymnasium satsar på matematiken

Kontakt med föräldrarna till eleverna är redan tagen och det tre eleverna fick lämna urinprov. Nu inväntar skolan polisens utredning och under den tiden är eleverna avstängda från skolan.

Kampen mot drogerna på Timrå gymnasium kommer också oförminskat att fortsätta.

– Jag tycker det är tragiskt att det förekommer men samtidigt tycker jag det är bra att det uppmärksammas och sådana här insatser tror jag har avskräckande effekt på ungdomarna, säger Roger Åström.