Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen söker vittnen till inbrottsförsök i villa på Lördagsvägen

Tonårsflickan var ensam hemma och ville inte öppna när det ringde på dörren. Kort senare hörde hon hur någon försökte bryta upp ytterdörren.

Strax efter klockan 15 på tisdagseftermiddagen plingade det på familjens dörr. En tonårsflicka var ensam hemma och kände inte igen personen utanför dörren så hon lät bli att låsa upp.

– Sedan hörde hon brytljud från ytterdörren och att någon ryckte och slet i handtaget, säger Emma Hamberg vid polisen i Sundsvall.

Flickan ringde till sin pappa och sedan också till polisen som skickade flera patruller till villan på Lördagsvägen i Ljustadalen.

– Personerna lyckades inte bryta upp dörren utan verkar ha blivit avbrutna, säger Emma Hamberg.

När tonårsflickans pappa kom hem tutade han med bilen utanför villan. Ett vittne som var ute på promenad såg då fyra personer springa från tomten.

– Vittnet har sagt att han hade sett fyra ungdomar vid den här gården och att de pratade med varandra och rörde sig fram och tillbaka på tomten. Vittnet trodde först att någon av ungdomarna bodde där men när pappan i familjen kom hem med sin bil sprang de här personerna i väg, säger Hanna Rolinder, polisens förundersökningsledare i ärendet.

De fyra ska ha hoppat över ett staket och in på ett dagis i närheten och fortsatte sedan att springa vidare bort mot Påskvägen.

– Alla fyra beskrivs ha burit svarta eller mörka jackor och mössor. Tre av dem uppges vara mellan 170 och 175 centimeter långa medan den fjärde var lite längre, cirka 180 till 185 centimeter lång, säger Hanna Rolinder.

Hon hoppas att fler personer kan ha gjort iakttagelser på platsen.

– Det här är ju en tid då många personer kan ha rört sig i området och om någon har sett något så får de gärna ringa mig, säger Hanna Rolinder.

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och även sökt med hund i området.