Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för bedragare som riktar in sig mot äldre: "Släpp inte in vem som helst"

Under lördagen har en äldre kvinna i Sundsvall polisanmält att hon har blivit utsatt för ett bedrägeri. Två kvinnor ska ha knackat på och gått in i den äldre kvinnans bostad.
De ska sedan ha distraherat henne och tömt hennes plånbok på kontanter innan de flydde.

Händelsen ska ha inträffat vid tolv-tiden på lördagen på Skönsmon i Sundsvall.

När kvinnorna kom in i bostaden ville en av dem låna toaletten och den andra gick runt i lägenheten och försökte få kvinnan att skriva på en namnlista. Kvinnorna pratade inte svenska.

– Den ena verkar ha försökt distrahera kvinnan. Det har varit snabbt in och snabbt ut och man verkar rikta in sig mot äldre personer, säger Nils Lindberg, RLC-operatör på polisens regionledningscentral.

Kvinnorna ska sedan ha lämnat bostaden hastigt då den äldre kvinnans man kom hem. Därefter har man märkt att 1500 kronor försvunnit från hennes plånbok.

Enligt polisen har det inte kommit in några liknande anmälningar nu i Sundsvall, men polisen väljer nu att varna för den här typen av tillvägagångssätt.

– Man kan vilja komma in av olika anledningar som att man vill låna toaletten, att man har glömt en tidning eller att man vill ha ett glas vatten. Vi vill varna för att man inte ska släppa in vem som helst i bostaden, säger Nils Lindberg.

De två kvinnorna ska ha haft svart hår och varit 165-170 centimeter långa och de bar mörka kläder. En av kvinnorna ska ha haft lite kraftigare kroppsbyggnad än den andra.

Om man har gjort några iakttagelser eller har tips att lämna kan man kontakta polisen på telefonnummer 114 14. Ser man ett pågående brott bör man ringa 112.