Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för fräcka julhandeltjuvar på parkeringen i Birsta: "Låter organiserat"

I helgen ska två okända personer ha lurat en kvinna på parkeringen i Birsta, Sundsvall. Polisen tror att duon är organiserad och att tjuvarna kan slå till igen.

När en kvinna skulle gå till sin bil som stod på parkeringen i Birsta i helgen ska en för henne okänd man kommit fram och bett om hjälp.

Mannen försökte kommunicera på ett annat språk än vad kvinnan pratar. Mannen tog fram en karta och försökte förklara att han ville hitta till en specifik plats.

Under tiden som kvinnan stod och försökte hjälpa mannen ska ytterligare en man ha kommit fram och tappat ut en matkasse med flera varor på marken. Kvinnan bytte fokus och började att hjälpa den andre mannen med varorna och när det var hopplockat var mannen med kartan borta.

När den andre mannen också hade lämnat platsen märkte kvinnan att hon hade blivit av med sin mobiltelefon.

Polisen tror att det kan röra sig om organiserad brottslighet och att de två personerna som distraherade kvinnan samarbetar för att stjäla av privatpersoner mitt under julhandeln.

– Det låter som organiserad brottslighet. Det låter ju onekligen som att de här två samarbetade och de kan säkert slå till igen, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Medelpad.

Läs även: Okänd man sprang in i kvinna – kuvert med större belopp försvann