Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för nytt internetbedrägeri

Polisen varnar på sin Facebooksida för en ny internetbedragare.
Någon har kommit över mejladresser från bokade hotellgäster – och skickar ut falska krav på förskottsbetalning.

Annons

Först gick polisen ut med beskedet att det är bokningsföretaget booking.com som bedragarna stulit alla mejladresser och fullständiga bokningsuppgifter ifrån. Sedan har de skickat ut ett mejl till de som bokat och krävt förskottsbetalning – annars förfaller bokningen.

Förfarandet stämmer till viss del, men polisen har rättat sitt meddelande till allmänheten: uppgifterna har inte stulits från booking.com utan från några brittiska hotell som de samarbetar med.

Mejlen har sett väldigt äkta ut eftersom de kommer från "rätt" mejladress och ser korrekta ut. Men betalningen hamnar alltså på ett bedrägerikonto.

Polisen varnar därför för falskmejlen och uppmanar drabbade att ringa upp hotellen för att kontrollera om fakturan är äkta – men inte via numret som står i mejlet.e att ringa upp hotellen för att kontrollera fakturan – men inte via numret som står i mejlet.

TIPSA! Vet du mer? Är du drabbad? Kontakta st.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.