Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen: Vi jobbar visst med Johan-tipset

I SVT:s Veckans brott gav Leif GW Persson sundsvallspolisen en känga, då han undrade vad de gjorde tipset kring Johan Asplunds försvinnande.
– Jag vill dementera det, vi jobbar visst med det, säger Michael Ahrtzing, informatör på Polisen i Västernorrland.

De senaste veckorna har uppmärksamheten varit stor kring ett tips i det 34 år gamla Johan Asplund-fallet som lämnats in till polisen. Ett erkännande ska finnas inspelat på en mobiltelefon. Men i SVT:s Veckans brott kritiserade Kriminalprofessorn Leif GW Persson sundsvallspolisen för att inte göra något då tipset, enligt honom, kom in redan i somras. Men kritiken tillbakavisas av polisen.

– Det är en stor utredning, vi måste gå tillbaka i tiden och titta historiskt på det igen, säger Michael Ahrtzing.

När fick ni in tipset?

– Vi fick in det tipset för en tid sedan, det bedömdes vara så intressant att vi följde upp det, säger Mikael Ahrtzing.

Hur många personer jobbar med det här tipset just nu?

– Jag vill inte gå in på hur många som jobbar på med det, men vi har de resurser som krävs, säger Michael Ahrtzing.

Leif GW Persson antydde också i programmet att polisen fortfarande har band kvar till poliser som var med i utredningen då Tomas Quick sågs som Johan Asplunds mördare. Det skulle kunna vara en förklaring till polisens inaktivitet kring det nya tipset, enligt Leif GW Persson. Också det dementerar polisen.

– Det är nya ögon som tittar på det här fallet nu, det kan ju vara både bra och dåligt. Men att vi inte gör något är totalt felaktigt enligt min uppfattning, säger Michael Ahrtzing.

Som ringar på vattnet har ännu fler tips på senaste tiden kommit in, men det är heller inget som Michael Ahrtzing vill gå in på.

– Det närmaste vi gör nu är fortsatta förhör.