Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens trovärdighet är körd i botten efter chefstillsättningen

Det är rent ut sagt bedrövligt hur polismyndigheten hanterat den omdiskuterade chefstillsättningen. I belysning av vad som hänt och redovisats är trovärdigheten i vad de kräver av sin personal bara en betydelselös markering på papper, fraser. Trovärdigheten utplånades i ett nafs.

Hasse Alfredssons indignerade utfall och effekt av att ”han tänkte som ett tröskvärk han – han blev befordrad han” kan vi väl leva med i vissa fall, men den här befordran med kända besvärande och avvikande åsiktsfakta utanför cv:t borde ha borde ha satt igång en varningsklocka – med tanke på myndighetens framtida trovärdighet. 

För Plus-kunder: Förundersökning inledd kring polismannen som misstänks för rasistiska kommentarer på Facebook

Sunt förnuft och ett tänk som vanlig normal svensk medborgare skulle ha gett ett annat resultat. Obegripligt och faktiskt på gränsen till lite svek mot allmänheten som litar på att överheten ser till att man möter en i alla sammanhang dokumenterat neutral tjänsteman, till råga på allt nu med än mer inflytande i verksamheten.  

ST har all heder av sina två utmärkt belysande artiklar i ämnet, journalistik när den är som bäst. Tack.

Fortsätt gärna att kolla upp i vilken omfattning myndigheten ger allmänheten till exempel årlig sammantagen redovisning beträffande medborgarlöften runt om i länet. Då skulle vi medborgare få kvitto eller svart på vitt om avgivna löften och åtaganden utförts i respektive kommun. Köper man eljest en vara vill man ju veta vad man får i utbyte. Så borde man också tänka här, i stället för att som nu ibland och sporadiskt redovisa någon kontroll eller insats här och där.

Frågande medborgare

Läs också:

I USA demonstrerar de mot en rasistisk poliskår – det verkar inte vara mycket bättre här

►  Polisförbundet: Frigör tid så att poliser kan vara i yttre tjänst i stället för att bli fast vid datorn

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel