Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisförbundet: Vi är för få för att klara vårt uppdrag – allt fler brottsoffer får vänta

Glest mellan polisstationer, långa tider vid utryckning och svårt för poliser att få uppbackning av kollegor när så krävs. Polisbristen påverkar tryggheten i samhället. Vi är inte tillräckligt många för att klara hela vårt uppdrag. Och tyvärr slutar alldeles för många poliser i förtid. För att vända utvecklingen krävs satsningar på lön och anställningsvillkor.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

En central del i vårt välfärdssamhälle är att människor ska slippa känna oro för att utsättas för brott, att polisen kommer när man larmar och att polisen har rätt förutsättningar för att utreda de brott som begås. Bristen på poliser – som står i främsta ledet i försvaret av både demokratin och rättsstaten – har utvecklats till ett allvarligt samhällsproblem.

I polisregion Nord innebär den akuta polisbristen att utredningshögarna växer. I september 2015 hade regionen 13 638 öppna ärenden vilket kan jämföras med 17 062 i år. Det innebär att fler brottsoffer eller misstänkta inte får sin sak prövad i tid.

Läs också: 11-årig Sundsvallstjej vädjar om höjda polislöner i brev till Stefan Löfven – här är hans svar

Polisförbundets har frågat medlemmarna om vad som krävs för att de ska stanna i yrket. Hela 64 procent svarade höjd lön. 58 procent uppgav att de aktivt planerar för ett yrkesliv utanför Polismyndigheten. Undersökningen visar också att var tredje polis uppger att man känner sig tvingad att arbeta övertid för att få sin ekonomi att gå ihop. 

Nu behövs en bred och kraftfull satsning på att göra polisyrket attraktivt för att stoppa avhoppen och för att få fler att söka sig till yrket.

■ Uppvärdera polisyrket. Kompetenstappet måste minska och fler måste vilja bli poliser. Då måste polisernas löner upp och arbetsvillkoren bli bättre.

■ Öka karriärmöjligheterna. Det måste finnas fler karriärvägar än att bli chef. Förkovring i sitt yrke eller specialisering ska återspeglas i lönen.

■ Utveckla chefsstödet. Chefer inom polisen måste få ett tydligt mandat och professionellt stöd. Det handlar om kompetensutveckling, administrativt stöd, nätverk och mer tid till att arbeta nära sina medarbetare i det vardagliga arbetet.

■ Satsa på forskning och utveckling. Genom att ha en akademiskt lärande organisation kan vi stärka polisyrket, effektivisera verksamheten och utveckla förbättrade arbetsmetoder. Professionen måste också stärkas med forskning.

Läs också: Se känslosamma filmen som ska få fler att bli polis: "Du kommer aldrig kunna förvänta dig ett tack"

Ska de politiska löftena om fler poliser blir verklighet krävs satsningar på polisen. Det är en nationell angelägenhet av största strategiska vikt, som dessutom har folkets stöd. En ny undersökning från Novus visar att poliser är den yrkesgrupp som flest anser bör få högre löner. Drygt tre av tio (31 procent) uppgav att just polisers löner bör höjas.  

Det krävs satsningar för att ge Sveriges poliser en lön som står i proportion till det ansvar och de risker som följer med yrket. Det måste löna sig att arbeta för ett tryggt Sverige.

Lena Nitz

Ordförande Polisförbundet

Johan Claésson

Ordförande Polisförbundet Nord

Läs också:

Polisen går på knäna – nu behövs ett samarbete med försvaret

Polisförbundets ordförande: Måttet är rågat – nu har jag gjort mitt som polis

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel