Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisjakt på E4 efter bilförare som smet från kontroll – fordonet hittat i dike

En bilförare i Sundsvall struntade i polisens uppmaning att stanna strax efter midnatt mot tisdagen. Efter ett efterföljande i några mil hittades bilen senare övergiven i ett dike.

Klockan var 00:15 när en patrull förgäves försökte stoppa en bilist i de södra delarna av Sundsvall. Polisen tog upp jakten, och färden gick i hög fart ut på E4 i riktning söderut.

– Fort gick det kan jag säga, men efter en stund tappade vi visuell kontakt med fordonet, säger Per Andersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Flera patruller kopplades in i ärendet. Nära länsgränsen mot Gävleborg vände föraren plötsligt och körde norrut igen. Polisen hann observera fordonet i mötande körfält men förlorade därefter åter kontakten.

– Strax söder om Njurunda hade man kört av E4 och in på en annan väg och där hittades fordonet övergivet i ett dike, säger Per Andersson.

Läs även: Stor polisinsats i Birsta – två gripna personer: "Det var värsta dramat"

Tre patruller sökte i området och även polishund med förare var på plats.

– Det finns gott om spår runt bilen och vi fick bra dra i linan ett tag, men sedan falnade spåret, konstaterar Per Andersson.

Smitaren eller smitarna kom undan och jakten avblåstes vid 04-snåret på tisdagsmorgonen.

Läs även: Bilist försökte smita från poliskontroll – misstänks för rattfylleri

Vad som ska hända med det övergivna fordonet var under natten oklart.

– Vi försöker komma i kontakt med ägaren för att få veta om bilen är tillgripen. Den är inte anmäld stulen, säger Per Andersson.

Brottsrubriceringen lyder i nuläget grov vårdslöshet i trafik och ej stannat på polismans tecken.

Uppdatering klockan 06:

En av dem som polisen misstänker suttit i fordonet är påträffad. Personen är berusad och intagen för tillnyktring.

Texten kan komma att uppdateras.

Vet du mer? Har du bilder/film? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023 (inled meddelandet med ST) eller mejla tips@st.nu.