Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisrektor som köpte dräkt frias

Åtalet mot en före detta kvinnlig rektor vid Polishögskolan för att hon låtit arbetsgivaren betala en dräkt ogillas.

Det säger Solna tingsrätt i sin dom. Vice chefsåklagare Kay Engfeldt vid riksenheten för polismål ville se henne fälld för bedrägeri eller förskingring.

Efter fem år på sin tjänst lät rektorn hösten 2006 beställa en kritstrecksrandig dräkt av det företag som levererar uniformer till polisen. Priset var 5 313 kronor. Dräkten skulle hon ha vid representation.

I förhör har hon uppgett att hennes personliga klädstil inte passade för alla de representationsuppdrag som följde med tjänsten och att dräkten hela tiden skulle hänga på hennes arbetsplats och inte alls skulle användas utanför tjänsten.

När internrevisionen 2007 senare påpekade för henne att hon inte borde ha låtit Polishögskolan och skattebetalarna stå för denna klädkostnad betalade hon omgående dräkten.

Tingsrätten konstaterar att rektorn inte har agerat vilseledande och det inte finns något som visar att hon skulle ha agerat uppsåtligt för egen vinning och till skada för Rikspolisstyrelsen. Därför ogillas åtalet.