Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker borde bli mer folkliga

Politiker och media funderar över varför SD blivit så stora i Sverige. Svaret är enkelt – det finns många som ser andra politiker som överklassen. Politiker ses som de som tjänar mer pengar än vad väljarna gör. Och samtidigt skapar politikerna regler för att de ska kunna jobba fast de är sjuka och ha dubbla boenden utan kostnad med mera.

Läs också: SD försvarar välfärden före Scenkonst

Många politiker blir just politiker utan att ens ha känt på livet som vanlig anställd. Vad blir de sedda som då? Jo, en annan klass. Den politiska klassen som tror att de är värda mer än de som röstar. Av den anledningen så växer motståndet mot politikerna och det ger partier som SD möjligheten att växa.

Jag har länge sagt att landstingen måste skrotas på grund av att man inte kan sköta sjukvården nu på samma sätt som man gjorde på mitten av 1800-talet. Men några som är starkt emot detta är politikerna, är någon förvånad av det? Man vill värna om sina egna partivänner och det faktum att man får partistöd efter hur landstingsvalet går. Både Göran Hägglund och Göran Persson hade tankar på att förstatiga landstingen, men deras politikervänner var mer maktkåta och dödade deras ambitioner.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

När man blir politiker så ska man se till att medborgarnas skatter används effektivt och till skattebetalarnas bästa. Gör ni det nu, politiker?

Herr Padda

Läs också: Moderaterna står upp för scenkonst Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel