Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker, gör något för skogen och klimatet så utsläppen minskar!

Hur svårt kan det vara? Alltså: För mycket koldioxid i vår gemensamma atmosfär = vi får en värld som är för varm = människor, djur och växter dör.

Vi vet detta, forskarna är nu rätt överens.

Om vi anstränger oss att minska utsläppen = temperaturen hålls nere till viss del. Om vi inte handlar så förbenat mycket grejer tillverkade i andra länder = masstillverkningen och utsläppen av koldioxid minskar även där. Om vi låter skogarna här i Norden stå och växa till sig, inte hugger ner för att tillverka massa papper och annat som bara bränns upp snart = temperaturen hålls nere.

Sverige har många små skogsägare, kompensera dem som låter sin skog stå och binda koldioxiden så den inte släpps lös i atmosfären. Ge dem ekonomiska möjligheter att sköta sin skog.

Politiker, gör något för skogen och klimatet så utsläppen minskar! Prata sen med politiker i andra länder om vad vi gjort och hur vi gått tillväga.

Alla vi väljare vill att barnbarnen och planeten ska ha en chans. Hur svårt kan det vara?

Solveig Samuelsen, Klimatsvaret - CCL Sverige

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel