Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker om indragningen på Bergeforsens skola

Ändringarna i biblioteket på Bergeforsens skola kommer att få konsekvenser.
Det är politiker från båda lägren överrens om.
– Vi kan använda de pengarna till lärare i stället, säger Krister Håkansson (V).

Annons

Krister Håkansson är ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Han förklarar att det är rektorn som bedömer behovet och kanske är det lite svårt att prioritera många gånger. Men förändringen kommer att skapa en annan situation på skolan och lärarna kommer att få fokusera på andra uppgifter.

– Jag kan inte uttala mig i det specifikt men det handlar väl om några timmar i veckan som lärarna får vara och hjälpa till i biblioteket, säger han.

Bibliotekarien på Bergeforsens skola är inte högskoleutbildad men ändå så marknadsför skolan att det finns en bibliotekarie i skolbiblioteket på sin hemsida.

Vad tycker du om det?

– Det kanske är lite tokigt, säger Krister Håkansson.

Oppositionsråd Tony Andersson (M) är mer hård i sin kritik när det gäller agerandet på Bergeforsens skola. Att lärarna ska ta av sin lärartid har han svårt att förstå.

– Jag kan inte förstå syftet med det läraren ska väl lära eleverna i respektive ämne i första hand och får de någon tid över så kan de väl hjälpa eleverna ännu mer, säger Tony Andersson (M).

Han förklarar också att det finns pengar i barn- och utbildningsbörsen så därför finns det ingen anledning till att snåla.

– Skolan har ju ett överskott så jag kan inte se att det är någon besparingsåtgärd som måste till och utav den anledningen spraka en bibliotekarie. Hade skolan gått med miljontals kronor i underskott hade jag förstått att de måste spara men så är det inte, säger han.