Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker ser bara till sin egen plånbok

Annons

Vi har politiker som gråter för att de tar beslut som inte följer deras agenda. Men tänk då på att samma politiker tjänar betydligt mer än alla de skattebetalare som betalar lönen för samma politiker. Skulle alla högavlönade politiker avstå en dagslön eller en veckolön varje år så skulle det enligt reklamen på tv hjälpa enorma mängder av fattiga om pengarna gick dit i stället för i en politikers överfyllda ficka.

Press och politiker funderar över varför det finns ett politikerförakt – det finns för att man oavsett allt annat ser till sitt bästa på skattade pengar. Skatt som alla arbetare betalar, och tyvärr för Vänsterpartiet så hjälper det lite att överskatta de rikaste eller företagen. Att skatta de rikaste ger marginella skillnader och att överskatta företag ger mindre jobb. Men har man hört någon vänsterpartist klaga över att man tjänar för mycket på skattepengar som sugs ut av alla, nej. Där är man lojal till och med mot SD.

Varför blev alla så rädda när volymen av flyktingar ökade, jo, för deras inkomst kunde rubbas. Den politiska välfärden och sötedagar kunde rubbas och då blev alla oroliga och det är en orsak också till att Sverige är ensamt med uppdelning av sjukvården i landsting, pengar och makt. Man har helt glömt att uppdraget inte handlar om hur mycket pengar kan jag tjäna. Uppdraget är ett förtroende att fördela skatten från medborgarna rättvist och utan egen vinning. Nu har vi kommit till något som är tvärtom.

Roger 59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel