Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker skyller på varandra om vården – kanske landstingets struktur som är fel?

Nu har jag läst många debattartiklar från landstings-/regionpolitiker från olika läger, både från höger och vänster. Alla skyller på varandra för att sjukvården inte fungerar. Det verkar som man inte ens funderar om det faktiskt kan vara deras egna politiska struktur som gör att ekonomin inte fungerar. Man har ju dragit ned på allt annat inom sjukvården förutom inom sin egen organisation och ersättningar för sitt parti och sina politiska tjänstemän. Varför ställer man sig inte den frågan, eller är det tänkt att ni ska vara kvar när knappt nån sjukvård finns och ni själva betalt en sjukvårdsförsäkring för privat vård.

För Plus-kunder: Primärvården går mot brakförlust: "Har pratat om att satsa – men inte gett något tydligt uppdrag"

Ni betalar redan nu för en fantastisk lobbygrupp som heter SKL, som många tror är en myndighet men faktiskt är ett kommunal/landstingsägt företag som skapades som en gemensam arbetsgivarfront inom kommunal och landsting.

Insändare: När ska de anställda på landstinget bikta sig?

Det som är fantastiskt är att deras rapporter tagits som sanning av all media utan ifrågasättande, när det egentligen är SCB som är myndigheten för sådan redovisning. Vi som skattebetalare och väljare blir förda bakom ljuset när media tar dessa uppgifter som sanning när de kan vara vinklade för att underbygga landstingens och regionernas funktion som väldigt nödvändiga.

Som en vuxen medborgare så har jag aldrig fått frågan om jag vill bli politiker, det är tydligen förbehållet vissa inom vårt samhälle. Det skulle vara intressant att veta vilka egenskaper som avgör vilka av oss som blir politiker. Det kanske till och med skulle vara mer demokratiskt om vi hade typ en sorts värnplikt inom det politiska området också.

Skattebetalare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

FLER INSÄNDARE:

Det är dags att vi pratar om turismen för att få fler besökare i Stenstan

Har SD provat att bjuda de andra partierna på lyxmiddagar?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel