Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikern om beslutet att utvisa Tanurcov: "Byråkratsverige i ett nötskal"

Artikel 10 av 10
Utvisningen av Sergiu Tanurcov
Visa alla artiklar

Beskedet om fotbollstränaren Sergiu Tanurcovs utvisning har rört upp stora känslor runt om i länet.
– Det är helt absurt då vi vet att vi haft krigsförbrytare som kommer hem och vilar upp sig för att sedan åka iväg och andra dumheter, säger BAS-nämndens ordförande Jonne Norlin (S).

Annons

Jonne Norlin (S), BAS-nämndens ordförande i Kramfors.

När Jonne Norlin (S) får höra bakgrunden blir han märkbart tagen. En person som tagit sig till Sverige från Moldavien för att spela fotboll, får nu inte vara kvar på grund av att han för fem år sedan inte tjänat den summan han varit tvungen per månad.

– Så blir han utvisad på de grunderna? Det låter ju jävligt rimligt. Tyvärr låter det som byråkratsverige i ett nötskal, säger Jonne Norlin.

LÄS OCKSÅ: Fotbollsprofilen förtvivlad – utvisas från Sverige efter åtta år: "Det känns så orättvist"

Jonne Norlin är ordförande för BAS-nämnden i Kramfors, han menar att man måste kunna ha lite känsla i hur man gör bedömningarna och kan inte förstå beslutet om att utvisa Tanurcov.

– Det är helt absurt då vi vet att vi haft krigsförbrytare som kommer hem och vilar upp sig för att sedan åka iväg och andra dumheter. Samtidigt har vi andra människor som gör rätt för sig och kommer in i samhället. Sedan ska de som gör rätt för sig utvisas på grund av någon väldigt underlig regel. Det är helt orimligt, säger Jonne Norlin.

LÄS OCKSÅ: Migrationsverket om förändringen som gör att Tanurcov utvisas: "Kan få ödesdigra konsekvenser"

Bik SK startar namninsamling för Tanurcov – över 600 namn på några timmar

Annons