Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna borde ha tagit debatten med SD – nu fick partiet sympatiröster

Min frustration och personliga reflektioner är, hur i herrans namn hade alla seriösa och trovärdiga partier tänkt, analyserat och lagt upp det politiska tänket inför ödesvalet nu i höst.

Ni verkar helt snurriga och vet inte vilket ben ni ska stå på. Fokus måste ju vara på landets bästa i alla lägen.

Jag har ett antal gånger funderat på hur ni kunnat hamna i rävsaxen på SD. Om vi tar det från början så hade SD en fråga och det var invandringen och tältläger i andra länder. Det var deras strategi och förhållningssätt. Det var deras mantra på den offentliga scenen i de debatter som vi såg och hörde i media.

Kardinalfelet som alla andra partierna gjorde var att inte involvera SD i den offentliga debatten. Det jag saknade från etablerade partier var raka tuffa motfrågor redan från början kring SD:s ideologi, bakgrund, synen på människors lika värden oavsett varifrån hen kommer.

Det fanns en feghet och rädsla i botten att ta den dialogen och man verkade tycka att det var bättre att helt utesluta SD. Det var det största misstaget som gjorts i denna valrörelse. Kontentan av allt detta är och blev att just uteslutningen gjorde att SD fick sympatier bland många väljare.

Nu dyker SD djupare efter fler sympasitörer i landet, för att så småningom locka till sig mer röster till nästa valperiod.

Ett gott råd. Ta debatterna och ställ hårda tydliga frågor. Det borde vara lärdomen av årets valrörelse.

Spelevinken

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel