Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna kan inte lösa grundproblemet

Våra landstingspolitiker klarar inte av sitt jobb. De har under ett otal år försökt reda ut landstingets usla ekonomi, utan resultat. Partierna träter inbördes och är fullständigt handlingsförlamade. Men sparka personer har de rutin på – delvis egna landstingsråd och höga tjänstemän. Nu senast landstingsdirektören Johansson – det kostar miljoner.

Nu är det akut kris i kassan, pengarna är slut. För att klara löpande utgifter som löner till anställda lånar man 200 miljoner av avsatta pengar som är avsedda för personalens pensioner. Är inte detta ett tilltag som borde oroa de anställda?

Att låna och höja landstingsskatten 2016 med 60 öre, det lyckas man klara av. Men att lösa grundproblemet med tre akutsjukhus kommer de aldrig att klara av. Om något år höjer de nämligen skatten igen. Vem vill bo och arbeta i ett län som kommer få landets högsta skatter?

Kan någon besvara följande fråga: Kan ett landsting gå i konkurs eller bli satt under tvångsförvaltning?

Lavi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel