Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna måste kunna prioritera rätt

Vad är det som händer? Jag har alldeles tappat greppet om tänket kring kommunens ekonomi, eller rättare sagt nog aldrig haft något grepp.

Många gnäller om byggplanerna på Stora torget. Det gör dom rätt i. Tycker att vård/omsorg och skola ska ha de pengarna. Sedan har vi det nya servicecentret. Fastigheten köpt för 25 miljoner. Vad fick man egentligen för pengarna? Ombyggnad för 25 miljoner plus 10 miljoner i "feltänkspengar". Finns det inte lediga lokaler på sjukhuset? Det är rätt många projekt på gatunivå i centrala stan. Säkert i många stycken välplanerade och välmotiverade, men verkligen så totalt sett? Vad kostar det?

Skola med mera kanske även här kunnat få en skärv. Man frestas tro att det finns en bygg- och entreprenadlobby med starka intressen och muskler som styr besluten. Vem lobbar för vård, skola och omsorg? Jo, nog ganska många på olika sätt men utan att ha det inflytande som krävs.

Insändare, sociala medier eller över köksbordet hemma räcker inte. Vi måste ha politiker som är intelligenta nog att prioritera rätt. Det är ändå våra skattepengar man hanterar.

Bernt Sandström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel