Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna vågar inte höja skatterna för välfärden

Replik på "Dags att se lite realistiskt på sjukhusfrågan" ST.nu 28 mars.

Det är med snäv syn som Leffe ser på sjukhusfrågan i länet. Om Sundsvalls sjukhus lider idag så torde lidandet bli än större om man också ska ta emot alla patienter från Sollefteå också. Om man ska vara realistisk så har vi, både Sollefteåbor och Sundsvallsbor råd att ha en fungerande sjukvård på tre akutsjukhus i länet. Problemet är att politikerna inte vågar höja skatten för den välfärd vi kräver.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Pengar finns det gott om. Så sent som i påskhelgen så var karavanen av bilar, på väg 331 förbi Helgum, med släp lastade med, ofta inte bara en snöskoter utan det var både två och tre ibland, och den karavanen var lång. Ett annat exempel på att det finns pengar är att barnen i många familjer har både mobiltelefon och surfplatta.

Jag menar att om ska vi vara realistiska, så har sjukvården utvecklats tekniskt och medicinskt under de senaste decennierna vilket naturligtvis ökat kostnaderna, och därmed skapat en nödvändighet av en skattehöjning som finansierar de tre akutsjukhusen vi har och behöver i länet.

 Thommy Edlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel