Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiska majoriteten fortsätter satsa på sociala föreningar – vi vill stärka bidragen med en miljon

Den politiska majoriteten i Sundsvalls kommun fortsätter arbeta för att ge bättre möjligheter för Sundsvalls föreningsliv att utvecklas. Vid nästa kommunfullmäktige kommer vi att föreslå att stärka föreningsbidragen till de sociala föreningarna med en miljon kronor under 2018.

Den senaste tiden har det rapporterats om att det är fler föreningar som söker föreningsbidrag. Det är väldigt glädjande, samtidigt som att fler föreningar är med och delar på föreningsbidragen riskerar att skapa ökad konkurrens mellan de sociala föreningarna och övriga föreningarna. Det är en situation vi vill undvika.

Läs även: Centerpartiet värnar Föreningsbyrån – för allas möjlighet till en aktiv fritid

Det är väldigt roligt och bra för Sundsvalls utveckling att det är fler föreningar som söker föreningsbidrag, det visar att vi har ett levande föreningsliv, men då behöver också politiken möta upp det utökade behovet.

Vi vet att de sociala föreningarna gör betydande insatser för många Sundsvallsbors möjligheter att leva ett bättre liv och vi vet också att de sociala föreningarna behöver långsiktiga förutsättningar för att kunna planera sin verksamhet. Därför är den extra satsningen på en miljon kronor väldig viktig.

Läs även: Föreningsbyrån hittar kryphål för att slippa betala ut bidrag i Sundsvall

Den politiska majoriteten i kultur- och fritidsnämnden kommer också att med omfördelningar inom befintlig ram undersöka om det går att stärka det ekonomiska stödet till de sociala föreningarna redan under 2017.

Läs även: M: Vårt beslut slog fel – sociala föreningar drabbas av Föreningsbyråns regelverk

Den politiska majoriteten som består av våra tre partier satsar i kommunens mål- och resursplan totalt 13 miljoner kronor för att stärka föreningslivet. Vi kommer fortsätta stå upp för ett starkt föreningsliv, för den insats som föreningslivet gör för delaktighet, folkhälsa och minskade skillnader är värd varenda krona.

Åsa Ulander (S)

Ordförande kultur- och fritidsnämnden

Hicham Elkhatib (V)

Vice ordförande kultur- och fritidsnämnden

Helge Sjödin (C)

Ersättare kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel