Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiska majoriteten presenterar ny satsning – ska stärka arbetet mot mäns våld mot kvinnor

Den politiska majoriteten i Sundsvall (S, V och C) presenterade under fredagen en ny satsning. Nästa år ska en miljon kronor satsas på barn och unga med koncentrations- och inlärningssvårigheter. Ytterligare en halv miljon kronor ska gå till att stärka arbetet mot mäns våld mot kvinnor.

Tidigare i veckan har den politiska majoriteten i Sundsvall presenterat att de kommer satsa drygt 30 miljoner kronor på äldreomsorgen under nästa år. Under fredagen presenterades nästa satsning.

Arbetet mot våld i nära relationer kommer få 500 000 kronor per år under 2018 och 2019.

– Vi vet att mäns våld mot kvinnor är ett stort samhällsproblem och det är en prioriterad fråga för oss i majoriteten. Vi behöver bli bättre på att fånga upp våldsutsatta och erbjuda den hjälp och stöd som behövs. Vi har nyligen antagit strategi mot våld i nära relationer och skjuter nu till mer pengar för att vi bättre ska kunna genomföra den, säger Isabell Mixter (V), ledamot i plan och utvecklingsutskottet, i ett pressmeddelande.

Den andra delen i satsningen innebär att socialnämnden kommer få mer resurser för att stötta barn och ungdomar med koncentrations- och inlärningssvårigheter.

Sedan tidigare jobbar redan barn- och utbildningsförvaltningen med de här frågorna i skolan, men nu ska även socialtjänsten delta i arbetet.

– Vi behöver bli bättre på att ge stöd till barn och unga med koncentrations- och inlärningssvårighetertidigt i livet. På så sätt kan vi skapa en bättre lärmiljö i skolan för alla elever och förebygga framtida utanförskap och social utsatthet, säger Malin Larsson (S), socialnämndens ordförande.

FLER NYHETER:

Annika färgsätter allt – till och med diskmaskinen: "Färg är som vitaminer för mig"

För Plus-kunder: Efter överfallet i Birsta – drabbade busschauffören: "Haft svårt att sova"

Sofia Mirjamsdotter: Varför skulle Mattias Karlsson be om ursäkt?

För Plus-kunder: Misstänkte mannen hade avsikt att döda – anhållen efter brutala attacken i Sundsvall

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.