Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiska majoriteten satsar på småföretagarna: "En prioriterad fråga för oss"

Den politiska majoriteten (S, V och C) i Sundsvall vill öka stödet till småföretagarna i kommunen, därför ger de nu Näringslivsbolaget ett tillskott på en halv miljon kronor för 2018 och 2019.

Annons

Förra veckan presenterade den politiska majoriteten två nya satsningar; en på äldreomsorgen och en satsning på unga med koncentrations- och inlärningssvårigheter samt en extra satsning för att stärka arbetet mot våld i nära relationer.

Under måndagen presenterades ytterligare en satsning – den här gången på småföretagarna.

– Vi är glada över att genom Näringslivsbolaget kunna ge en extra skjuts till småföretagande i alla Sundsvalls kommundelar. Det här en prioriterad fråga för oss, och i kombination med tidigare satsningar på kommunal service, bredband och en god infrastruktur vill vi nu ytterligare uppmuntra företagare i hela kommunen, säger Hans Forsberg (C), ordförande i infrastruktur och serviceutskottet, i ett pressmeddelande.

Tillskottet till Näringslivsbolaget ska gå till att förenkla och förbättra kommunens service. Deras uppgift är att tillsammans med sina samarbetspartners lotsa företagen rätt. Det kan gälla allt från lokal- eller tomtbehov till kontakter med lokala finansiärer.

– Vi vill gärna se fler företag i Sundsvall och att de företag som redan finns fortsätter att utvecklas. På så sätt kan vi hålla i den positiva trenden som innebär att Sundsvall växer och sysselsättningen ökar, säger Peder Björk (S), ordförande i kommunstyrelsen.

FLER NYHETER:

Taxibil körde in i matbutik i Haga – butiken håller stängt tillsvidare

För Plus-kunder: Alkoholdemens var fel diagnos - Yvonne led av behandlingsbar sjukdom

Den saknade 37-åringen hittad död – ingen misstanke om brott

För Plus-kunder: Lotten vägde bara 24 kilo – berättar om kampen tillbaka: "Nu ska jag leva livet som jag missat"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.