Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiskt bråk om karriärtjänster

/

Utspelet om 90 karriärtjänster i förskolan i Sundsvall har skapat ett politiskt bråk.
Folkpartiet ljuger om satsningen, menar språkröret Gustav Fridolin (MP).
– Det stämmer inte, säger Lars Persson, FP.

Annons

I början av veckan var jämställdhetsminister Maria Arnholm (FP) på Draghällans förskola i Sundsvall för att presentera en satsning på 90 karriärtjänster i förskolan, varav 70 skulle finansieras av kommunen.

Syftet är att göra det möjligt för kvinnor inom förskolan att göra karriär. Men nu får utspelet kritik från Gustav Fridolin, Miljöpartiets språkrör.

– Arnholm är ute och ljuger våra barns förskollärare rakt upp i ansiktet. Folkpartiet har redan lagt sig för alliansen. Vinner de kommer förskollärare vara utestänga från karriärtjänsterna och lönehöjningarna. Bara Mp satsar på höjda löner för alla lärare, också i förskolan, säger Gustav Fridolin i en kommentar.

Lars Persson slår ifrån sig anklagelserna.

– Det stämmer inte att vi ljuger. Vi går till val på att införa det här, även i den kommunala budgeten. Det stämmer att satsningen inte finns i valmanifestet, men det kommer fyra budgetar under mandatperioden och det här inte bortförhandlat.

Kan det vara vilseledande om man som förskollärare röstar på Folkpartiet för att den här satsningen ska bli verklighet – och ni inte har stöd hos Alliansen?

– Nej, det är just därför man ska rösta på Folkpartiet. En röst på Miljöpartiet gör ju att det garanterat inte sker. En röst på Folkpartiet är en röst som jobbar för att det ska bli det.

Mer läsning

Annons