Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ponny-påsk gav fin placering för SM-jagade Sundsvallsryttare: "Bra sätt att fira dagen på"

En vinst och en tredjeplats. Så kan Sundsvalls Ridklubb sammanfatta första dagen av två när traditionen Ponny-Påsk inleddes på söndagen.
– Det kändes jättebra, summerar tredjeplacerade Nathalie Jonsson.

Sundsvalls Ridklubbs tradition Ponny-Påsk hålls precis som vanligt under påskhelgen. I år kanske större än någonsin. Tävlingarna inleddes på söndagen och innehöll så många som 250 starter.

– Det är vår största tävling, men den har fått ett uppsving och blivit ännu mer omtalat efter att vi anordnade Ponny-SM förra året, säger tävlingsledaren Sofia Backlund.

Totalt har klubben tagit emot 400 anmälningar på 170 olika ekipage.

– Vi flyttade fram starten till klockan åtta i morse i stället för vid nio, så det har väl blivit ungefär tolv timmars tävlingar i dag, säger Sofia Backlund.

Läs också: Sundsvalls tränarprofil skolar ridsportens nästa stora stjärnor

Ponny-Påsk har dels regionala klasser och dels nationella klasser. De nationella klasserna är även klasser där ekipagen kan tävla in till Ponny-SM i sommar.

I den näst högsta klassen, medelsvår B, hade klubben ett hopp i hemmaryttaren Moa Lundgren som efter en vinst i en tidigare tävling hade varit kvalificerad för SM om ekipaget vunnit även på hemmaplan, eller tagit sig runt banan med ett betyg på 21 poäng eller högre av domaren.

– De rider både på tid och så bedömer en domare hur bra ekipaget fungerar i hop och så vidare, säger Sofia Backlund.

Det blev dessvärre ingen placering eller poäng för Moa Lundgren. I stället tog klubbkamraten Nathalie Jonsson en fin tredjeplacering i klassen på hästen Munsboro Ice Princess. En häst hon firade ettårsdagen med under lördagen.

– Det var ett bra sätt att fira dagen på, säger en nöjd Nathalie Jonsson och fortsätter:

– Det kändes jättebra. Jag fick en rivning på sista hindret, men det var för att jag red på henne för mycket, så det är mitt fel, säger hon.

Läs också: Ridtjejen träffade kärleken och sadlade om till trav – nu drar de in miljoner tillsammans

Både Nathalie Jonsson och Moa Lundgren fortsätter att jaga en plats på SM under måndagen då de båda återigen ställer upp i den nationella klassen Medelsvår B.

I de lägre klasserna fick Sundsvall Ridklubb en segrare i fjortonåriga Emelie Sandelius på Crafty Boy. Ekipaget tävlade i klassen Lätt B och tog sig runt banan på tiden 21.79, hela tre och en halv sekund före tvåan, Kerstin Bellskog på Crannard Fushia från Näsets RS.

– Det kändes jättebra verkligen. Jag har bara haft honom i drygt en månad, men jag har tränat på en liknande sorts häst, så det var rätt lätt att lära känna honom snabbt, säger vinnaren som även ställer upp i Lätt A på måndagen.

För dig som loggar in: Experten tipsar – här är de åtta bästa övningarna