Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poolspel i Söråker lockade massor: "En riktig bandyfest"

Det årliga poolspelet i bandy kom under söndagen till Söråker.
Och det blev en succé.
– Såhär mycket folk har vi inte haft de senaste åren i alla fall, säger Söråkers Malin Larsson.

Bandyspelare i åldrarna fem till elva år från Ljusdal i söder till Umeå i norr och Östersund i väst träffades under söndagen på Söråkers IP för poolspel.

Tre till fyra matcher var väntade för de unga lirarna, som var fler än någonsin.

– Det var nästan 300 aktiva plus besökande. Såhär mycket folk har vi inte haft de senaste åren, säger Malin Larsson och fortsätter:

– Det var en riktig bandyfest.

Förutom att spelformerna är tremanna för de yngsta, femmanna för de lite äldre och sjumanna för de äldsta finns en regel som är till för att alla ska tycka att det är roligt, och ha chans att vinna.

Nämligen Hälsingeregeln.

– Den innebär att om det är väldigt ojämnt i en match och ett lag leder med tre mål så får det andra laget sätta in en extra spelare på isen. Och vid sex måls ledning blir det två spelare. Sedan om det laget reducerar så får de ta av en spelare. Det är för att det ska vara roligare och spela, säger Malin Larsson.

Poolspelet avgörs i flera omgångar på flera olika orter under säsongens gång.