Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populär app funkar inte för synskadade – man anmäler Arbetsförmedlingen för diskriminering

En man från Ånge kommun har anmält Arbetsförmedlingen till diskrimineringsombudsmannen (DO). Detta då appen "Platsbanken" enligt honom inte går att använda av synskadade eller personer med nedsatt syn.

Annons

I flera års tid har en man i Ånge kommun stött på Arbetsförmedlingen om att deras app "Platsbanken" är väldigt svår att använda för den som har nedsatt syn eller någon annan form av synskada.

– Text och knappar är små, och det finns ingen inbyggd funktion för uppläsning eller möjlighet att justera storleken, säger mannen till ST.

De nämnda bristerna har han påtalat via flera mejl och telefonsamtal, det senaste i slutet av 2015. Han ska också ha fått besked från Arbetsförmedlingen om att man ska ta hans synpunkter i beaktande, men fram till dags datum så har ingenting hänt som han upplever vara en förbättring av appens användarvänlighet för synskadade.

Därför väljer han nu att lyfta frågan till ett helt annat bord. Det som tillhör Diskrimineringsombudsmannen, dit han i dagarna gjorde en anmälan kring det ovan nämnda.

På Arbetsförmedlingens hemsida framgår att appen erbjuder det mesta av innehållet på olika språk. Dock nämns inget om hjälpfunktioner för användare med skadad eller nedsatt syn.