Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populär jultradition i Ånge

Bandyn har sin annandagstradition, men i Ånge är det juldagen och ishockey som gäller för alla sportfrälsta hemvändare och rotade Ångebor.
– Det är fortfarande de matcher på året som lockar mest publik, säger Ånge IK:s ordförande Torbjörn Pettersson.

Julen är en tid som brukar omges av en uppsjö av olika traditioner. Som den med att stråla samman dan efter dopparedan i Kastberghallen att titta på eller delta i Ånge IK:s ständigt återkommande arrangemang – Juldagshockeyn.

För precis som vanligt var det där uppdukat till prestigefulla möten när Ånge IK:s nuvarande A-lag ställdes inför två matcher mot sina föregångare på isen.

– Dels så är det en match mot några hemvändare, och sedan ska man möta veteraner som själva gjort ett antal säsonger i klubben, berättar Torbjörn Pettersson, som dock inte fick se sina egna söner Emil och Elias på isen.

– Både Modo och Timrå har träning i dag, så de är upptagna med det, säger han.

På frågan om intresset håller i sig för juldagshockeyn så blir svaret ett ja, men med viss reservation.

– Det är inte som det var förr kanske, då vi hade en massa hemvändare och profiler som många kom för att se, men det är fortfarande de matcher på året som lockar mest publik, säger Torbjörn Pettersson.

Förutom duellerna på isen så passade klubben också på att uppmärksamma några trotjänare i ledarstaben, samt dela ut pris till Årets junior. Det sistnämnda en utmärkelse som i år gick till Jesper Johansson.