Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populär trio tillbaka i etern

Från och med imorgon kommer Sundsvallsborna att få det lite lättare att kliva upp på morgonen.
Rix FM börjar sända på frekvensen 101,9 och som vanligt inleds vardagarna med flaggskeppet Rix Morronzoo.

Men trion ser nu annorlunda ut: ankaret Roger Nordin sitter nu tillsammans med Sofia Wistam och Ola Lustig, som har tagit Gert Fylkings och Titti Schultzs platser.

Vad var anledningen till bytet?

– Gert blev inte direkt yngre, och Titti var fruktansvärt trött på att kliva upp halv fem på morgonen. Vi tre hade sänt i tio år tillsammans så vi tänkte att det var dags för något nytt, säger Roger Nordin.

Den nya trion har sänt tillsammans sedan januari 2010, och förändringen i sättningen innebär också att det finns rum för nya moment i programmet. Roger agerar fortfarande ankare, men både Sofia och Ola kommer med nya infallsvinklar.

– Vi har lite olika roller. Jag har till exempel fyra barn och kom in med hela mammabiten. Men min roll är också att ta in det lite glamourösa. Lite ur mitt privata liv, röda mattan och kändisar, säger Sofia Wistam.

– Och jag gör saker för att utmana mig själv. För några veckor sedan gjorde jag en anusblekning live i studion, och nästa vecka ska jag på profylaxkurs. Jag ska coacha ett par på BB, och gitarren kommer jag självklart att ta med mig, säger Ola och skrattar.

– Och jag är fortfarande bög, säger Roger, och de andra skrattar. Men jag är inte tillsammans med killen från Sundsvall längre.

Hur reagerade lyssnarna när ni bytte bemanning?

– Många var väldigt irriterade i början. Tänk dig själv att äta ostmacka med gul paprika till frukost varje dag i tio år, vaknar upp en dag med förnimmelsen att du ska äta det, och så får du helt plötsligt en leverpastejmacka, säger Ola Lustig.

– Men mycket är sig likt, Sundsvallsborna kommer att känna igen sig. Vi har kvar Hissa och dissa, och kommer att ha en gäst varje morgon. Till veckan får vi besök av bland andra Carl Bildt, Fredrik Wikingsson och Nassim Al Fakir, säger Roger Nordin.

Rix Morronzoo sänder varje vardagsmorgon mellan klockan 05 och 10. Ett jobb som innebär väldigt tidiga morgnar för programledarna.

– Morgnarna är faktiskt inga problem för mig. Jag hoppar upp ur sängen och sminkar mig. Tiden på morgnarna går väldigt fort, vi tre har alltid mycket att prata om på något konstigt sätt. Sedan tar vi in en eller två gäster, och vips är klockan tio, säger Sofia Wistam och fortsätter:

– Men jag är däremot inte så rolig som fru och sambo. Jag lägger mig samtidigt som barnen, klockan nio på kvällen.