Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populär veteranskoterträff i Parteboda

För fjärde året arrangerar Parteboda byförening veteranskoterrace på partebodatjärn.
– Det har blivit större och större för varje år, I fjol hade vi nästan 1000 besökare, säger Nathalie Malmberg som är den som tar emot anmälningarna.

En av nyheterna i år är skoterloppis. Har man gamla skoterdelar kan man hyra en plats för att sälja delar till gamla snöskotrar.

– Det är en folkfest för hela familjen. Förutom tävlingen har vi i år hemvärnet på plats med bandvagnar som barnen får åka med. Godisregn, fika, hamburgare och kolbullar finns som vanligt, säger Nathalie.

Se TV från träffen 2014

Bildextra från träffen 2014

Läs om fjolårets träff

Flera företag kommer att vara på plats för att visa skotrar, tillbehör och kläder.

Tävlingsklasserna är uppdelade i tre decennier. Den nyaste skotern måste vara tillverkad senast 1990.

– Vi har en ny dam- och herrklass för de riktigt gamla skotrarna, upp till årsmodell 1969.

Tävlingen består av en parallellbana med trixiga hinder där man tävlar en mot en i en utslagsturnering där en vinnare till slut koras.

– I banan finns hinder, balansövningar och hopp. Det gäller ju att få runt de här gamla skotrarna på banan. Den som är först i mål vinner heatet. Vi vill ha ner farten, säkerheten för förare, funktionärer och publik är viktig, säger Nathalie.

På kvällen vankas after race på hotell Mittlandia med middagsbuffé.