Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populärt fredagsmys fortsätter under hösten

Skadegörelse och ett sommarstängt Bergeforsen fick föräldrarna att agera.
Hela sommaren har det varit fredagsmys vid multiarenan – och det fortsätter i höst.
– Ungdomarna vill ha det, säger Chatrine Nordlund.

Under sommaren så har många aktiviteter för ungdomarna stängt. Långtråkigt och inget att göra är ofta något som går hand i hand med en ökande vandalisering. Det var precis det som skedde i Bergeforsen tidigt i somras.

För att försöka stävja sabotaget och samtidigt aktivera barn och ungdomar så ordnade paret Chatrine och Tommie Nordlund med fredagsmys vid multiarenan på Bergeforsens skola.

– Vi grillar, spelar fotboll och har andra aktiviteter med ungdomarna. Det är hur uppskattat som helst, säger Chatrine Nordlund.

Under sommaren har det blivit ungefär tio fredagsträffar. En gång var det övernattning och då slog man upp ett militärtält i skogsdungen bredvid multiarenan.

Både barn och ungdomar gillar fredagsmyset och det märks på deltagarantalet.

– En fredagskväll var vi hela 38 personer här, säger Tommie Nordlund.

Några kvällar har föräldrar varit med och andra kommer med chips, dricka eller korv. Även lokala handlare har ställt upp med bidrag till fredagsmyset.

Chatrine berättar att föräldrar hört av sig för att försöka dra ingång något liknande. Men det är inte så lätt att få med folk på tåget.

– Det var en som ville ordna med aktiviteter vid Mariedalsskolan i Timrå centrum men det verkar svårt, säger hon.

Nu kommer fredagsmyset i Bergeforsen att fortsätta under hösten och så länge ungdomar och barn vill vara med så håller man i gång.

– Tanken var att det bara skulle vara en sommargrej men nu fortsätter vi ett tag till, säger Chatrine.