Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positiv till tanken på virtuellt hälsorum i Haverö – men kommunen äger inte frågan

Tanken på ett virtuellt hälsorum i Haverö är inte främmande, men i nuläget heller inte en fråga som kommunen äger. Det konstaterar kommunstyrelsen efter att ha tagit del av socialchefens yttrande över Vår framtids motion i frågan.

Att Ånge kommun ska ta kontakt med Landstinget Västernorrland för att diskutera samverkanslösningar för de delar av kommunen där avståndet till vård är långt. Den delen av Vår framtids motion ser kommunstyrelsen inte några problem med att bifalla.

Däremot så anser man att det inte går att ställa sig bakom de två andra delarna i motionen. Förslagen om att man ska undersöka vad det skulle kosta för Ånge kommun att starta upp ett virtuellt hälsorum i Haverö, och att man ska söka EU-medel för en sådan satsning.

"Det som efterfrågas är inte inom kommunens ansvarsområde med möjlighet att själv genomföra", står det i kommunstyrelsens mötesprotokoll. Ett möte där även Leif Edh (VFÅ), en av förslagsställarna, satt med och godkände kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige om att avslå de delarna i motionen.

I ett virtuellt hälsorum kan patienter bland annat ta vissa prover själva och få kontakt med sjuksköterska och läkare via videolänk.

■ ■ För mer nyheter om Ånge – följ ST Ånge på Facebook och Twitter.