Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positivt och negativt om framtiden i Örnsköldsvik

I Örnsköldsviks Allehanda den 22 september kan man läsa två viktiga artiklar som handlar om Örnsköldsviks framtid, en i positiv och en i negativ riktning.

Den positiva handlar om projektet "Flaggskepp Bioraffinaderi", en miljardsatsning här i Örnsköldsvik som saknar motstycke i svensk industriinvestering. En industri som kommer att ge cirka fem tusen arbetstillfällen som i sin tur genererar att bostäder behöver byggas, fler förskolor och skolor, utökad sjuk och tandvård, fler industrier och affärer kommer att etableras här, det vill säga, mer arbete skapar i sin tur en ökad tillväxt.

För Plus-kunder: Förstudie ger klartecken för miljardsatsning i Domsjö: "Vi ser två frågor som behöver lösas"

Den negativa debatt som pågår parallellt med denna tillväxt i kommunen av våra folkvalda politiker är en eventuell nedläggning av akutkirurgin. Om detta blir ett faktum så står enligt min uppfattning nedläggning av förlossningen på tur och därefter en nedläggning av sjukhuset, allt enligt vad som skett för Sollefteå sjukhus. Om politikerna tror att Sundsvall sjukhus har kapacitet att även klara av behovet av sjukvård för den befolkningsökning som kommer att kunna ske här i Örnsköldsvik är detta ett naivt tänkande, enligt min uppfattning klarar de inte ens av det idag, med bevis kring alla överbeläggningar.

INSÄNDARE: Oron växer: "Rusta inte ned Örnsköldsviks sjukhus – låt oss sköta läkarrekryteringen lokalt"

Den fundering som uppstår är: vilka människor, barn-familjer flyttar till en stad som ger arbetstillfälle men inte kan ge god sjukvård? Sker nedläggning av viktiga avdelningar inom sjukhuset och därefter en avveckling, för att kort därefter Flaggskepp Bioraffinaderi blir verklighet kommer det att ta många år innan vi åter har en fungerande sjukvård tillbaka här i Örnsköldsvik.

Utifrån dessa skrivna ord framför jag ett önskemål till er på Örnsköldsvik Allehanda att lista namn på de politiker som röstade för att Sollefteå sjukhus skulle vara kvar och de som röstade för en nedläggning. Detta så att jag med flera här i Västernorrland, ska enklare kunna ta ett beslut i valet kommande år.

Dennis Forsberg

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel