Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positivt resultat för Ånges kommunala bolag – går mot överskott på flera miljoner kronor

De helägda kommunala bolagen Åfa och Ånge Energi går mot ett överskott med 5,7 miljoner kronor 2017. Det visar prognosen som presenterades för kommunstyrelsen i november.

Bolagen hade inför 2017 budgeterat med ett överskott om totalt 4,4 miljoner kronor, varav fyra miljoner kronor för Åfa och 400 000 kronor för Ånge Energi.

Läs också: Åfa räknar med stort överskott 2017 – fastighetsbolaget tror på mångmiljonbelopp

Med lite drygt en månad kvar till årsskiftet så ser den budgeten ut att hålla, och dessutom generera ett större överskott än så. Enligt den prognos som lades fram för kommunstyrelsen så kommer energibolaget att redovisa ett överskott för 2017 med 740 000 kronor, medan fastighetsbolaget ser ut att stanna på ett överskott med fem miljoner kronor.

För Plus-kunder: Kommunstyrelsen beredd att stå för mångmiljonsmällen efter renoveringen av Hallstaborg

För Åfa kunde dock verkligheten ha varit en annan om man inte hade kompenserats för de fördyrande åtgärder som beställdes i samband med renoveringen av Hallstaborg.