Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för populär julshow i Fränsta

För femte året arrangeras julshow av musik- och artistlinjen på Ålsta folkhögskola.
I kväll är det premiär för "All i want is christmas" i restaurangen på skolan.
– Det kommer att bli mysigt och sprakande med en storslagen avslutning, säger Daniel Gafforelli.

Annons

Förut har showen satts upp i medborgarhuset i Ånge. Det här är första gången den framförs på skolan i Fränsta.

– Det förenklar väldigt mycket. Vi kan förbereda scenen flera veckor i förväg och artistlinjen kan öva på plats i matsalen, säger Daniel Gafforelli, som tror helhjärtat på det nya konceptet.

– I år ska vi fånga det riktiga julmyset med en helkväll där man möts av eldkorgar och en julkör och välkomnas in till middag med en krogshow. Artisterna rör sig i salen bland middagsgästerna, på det sättet är det lite som Wallmans salonger. Efter middagen går man ner till vårt musikhus där man får en avslutande julkonsert med körsång och christmas carols, säger Daniel.

Julshowen har repeterats i fem veckor. Eleverna får sätta upp hela showen själv från grunden med ljud, ljus och sceneri, något som läraren Daniel Gafforelli tycker är en av grundstenarna i den ettåriga utbildningen.

– Det är viktigt att få öva så nära den professionella världen som möjligt så eleverna förstår hur allt fungerar under en konsert, säger han.

De 35 eleverna med artistdrömmar som går på musiklinjen och artistlinjen kommer från hela landet. De har nu repeterat hårt i fem veckor inför showen som i kväll har premiär.

En av dem är Natalie Lodell från Sundsvall och hon har målet solklart för sig. På frågan om var hon befinner sig i framtiden svarar hon stensäkert:

– Broadway. Eller West end. Det finns inga andra alternativ för mig.

På lördag kan man se showen live på Ålstas hemsida eller här på st.nu.