Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiärseger i curlingparadiset för lag Sigfridsson – bra start på VM-turneringen

Sverige vann VM-premiären i curlingtokiga Kanada.
Lag Sigfridsson slog Skottland med 5–3 i sin första match.

Annons

I det Sundsvallsdominerade laget ingår som vanligt skippern och Alnöbon Margaretha Sigfridsson tillsammans med Maria Wennerström, Christina Bertrup, Maria Prytz och Agnes Knochenhauer.

"Det var ett år sedan vi spelade ett internationellt mästerskap. Vi är grymt inspirerade och laddade", sade Margaretha Sigfridsson till förbundets hemsida inför mästerskapet.

Laget har varit på plats i Kanada sedan i måndags och natten mot söndagen, svensk tid, spelades alltså den första VM-matchen mot Skottland.

Med tre poängstenar i femte och sjätte omgångarna lade Sverige grunden till segern och segersiffrorna skrevs till 5–3 till slut.

"Jag tycker att vi satt i förarsätet matchen igenom men det var riktigt tufft. Vi ska göra allt för att nå ända fram så vi måste spela väldigt bra hela veckan", sade Sigfridsson, enligt mästerskapets webbplats.

Sverige kommer att spela elva matcher under gruppspelet som pågår fram till torsdag. Deltagande länder är Kanada, Danmark, Finland, Tyskland, Italien, Japan, Sydkorea, Ryssland, Skottland, regerande världsmästarna Schweiz, Sverige och USA.