Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pressas på pengar för sexfilmer

Flera män i länet har anmält att de pressats på pengar av personer som uppger sig ha filmat dem när de onanerar.

– Förra veckan hade vi två fall och nu har vi ytterligare en anmälan, säger Lars Andersson, chef vid bedrägeri- och miljöbrottsroteln på polisen i Västernorrland.

I en av anmälningarna från förra veckan uppgav en man från Sundsvall att han pressats på pengar sedan han sexchattat med en kvinna. Kvinnan hade filmat mannen som klädde av sig framför webbkameran.

– I det fallet ledde spåren oss till Filippinerna. Sedan tog det stopp så vi kom inte längre med den utredningen, säger Lars Andersson.

En liknande anmälan har gjorts av en man i Domsjö.

– När vi följde spåren i det fallet kom vi till Nordamerika, säger Lars Andersson.

Den senaste anmälan kommer från en man i länet som uppmanats att betala mellan 20 00 och 120 000 kronor.

– Han har blivit uppringd av en person som säger sig ha en film på mannen när han onanerar framför webbkameran, säger Lars Andersson.

Uppringaren sa inte hur betalningen skulle gå till.

– Om han inte betalade hotade uppringaren att anmäla honom till polisen men det är inte ett brott att hota med polisanmälan så därför kommer den utredningen att läggas ned, säger Lars Andersson.

I det senaste fallet har uppringaren inte heller visat om han verkligen har någon film på mannen.