Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prestigefylld utmärkelse till Rissveds

Jenny Rissveds, Falun, har tilldelats utmärkelsen Årets Postcyklist.
Det är ett stipendium som varje år delas ut till en dam- och en herrcyklist som udner året nått stora internationella framgångar.
– Efter att ha varit nominerad två år tidigare utan att vinna är det superkul att äntligen få ta hem priset, säger Rissveds i ett pressmeddelande.

Priset "Årets Postcyklist" delas ut av Svenska Cykelförbundets huvudsponsor, PostNord.

Jenny Rissveds fick allra flest röster i webbomröstningen och fick ta emot priset i damkategorin med motiveringen:

"Jenny har totalt dominerat U23-världscupen genom att vinna alla sex deltävlingar. Hon tog brons på mountainbike-VM och kom trea på för-OS där U23 och elit tävlar tillsammans. Svensk mästarinna i mountainbike XCE och XCO".

– Oj, vad kul! Efter att ha varit nominerad två år tidigare utan att vinna är det superkul att äntligen få ta hem priset. Tusen tack till alla som har röstat och verkligen jättekul att få bekräftat att så många tror på mig, säger Jenny Rissveds om utmärkelsen.

Rissveds kunde inte delta vid prisceremonin på grund av en lättare skada från ett träningspass tidigare i veckan.

Årets manlige Postcyklist blev landsvägscyklisten Jonas Ahlstrand.

Övriga nominerade cyklister till det prestigefyllda priset var Emma Johansson, landsväg, Jessica Enfot, paracykel, Caroline Hindmo, BMX, Joacim Nymann, trial och Anders Bäckman, paracykel.

Förra året fick Emil Lindgren, Säter, motta priset som Årets Postcyklist.