Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Printsiffror fredag

350 000 medlemmar i ett och samma fackförbund kan bli verklighet om sex LO-förbund slås samman. Än så länge ska facken enbart fördjupa samarbetet, men i förlängningen kan det handla om en sammanslagning. (TT)

85 procent, så mycket har torskbeståndet minskat jämfört med för 30 år sedan. Nu har Sverige och Danmark enats om ett tre år långt stopp för torskfiske i delar av Kattegatt. I Sverige berörs runt 90 fiskare, främst på Hallandskusten. (TT)

61 miljarder kronor, så mycket tror Handelns Utredningsinstitut (HUI) att julhandeln kommer att omsätta i år. Därmed spräcks för första gången 60 miljardersvallen. (TT)

90 000 människor uppskattas ha missat sina flyg sedan i onsdags då rebeller tog över flygplatsen Suvarnabhumi i Bangkok. Endast ett fåtal kan lämna Thailand via militärflygplatsen U-Tapao som kan hantera 48 avgångar per dag. Suvarnabhumi kan hantera 700. (TT)

3 besättningsmän lyckades undkomma genom att hoppa över bord när somaliska pirater kapade deras tankerfartyg i Adenviken i går morse. (TT)

120 kollektivanställda vid Kubals aluminiumsmältverk i Sundsvall varslades i går. Tidigare i höst har ett 70-tal anställda varslats om uppsägning. Smältverket har i dag 452 anställda. Om hela varslet fullföljs kommer verket att ha 250 anställda kvar till sommaren. (TT)