Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Printsiffror tisdag

7 miljarder kronor vill socialdemokraterna satsa under nästa tvåårsperiod för att motverka arbetslösheten inom byggsektorn. (TT)

109 år blev Norges äldsta människa. Hon avslöjade häromåret hemligheten bakom den höga åldern: ett glas konjak varje dag och inget krångel med en man i ens liv. I förra veckan somnade hon in stilla, drygt en månad före sin 110-årsdag. (TT-NTB)

2 ton kött, till ett värde av en halv miljoner kronor, stals av maskerade gärningsmän natten till i går. Köttet förvarades i en kameraövervakad terminal i ett fryshus i Helsingborg och väntade på transport till grossisterna. (TT)

1 av 4 som jobbar heltid får 80 procent av lönen om de blir arbetslösa. Det betyder att majoriteten av de arbetslösa är underförsäkrade. (TT)

4 sjuksköterskeutbildningar mister sin examensrätt. Bakgrunden är en kvalitetsgranskning som Högskoleverket gjort. En rad utbildningar fick kritik, och flertalet har gjort förbättringar. Fyra utbildningar lyckades inte och mister därmed examensrätten. (TT)

10 miljoner kronor får Katarina Le Blanc, professor i klinisk stamcellsforskning vid Karolinska institutet, då hon tilldelas årets Tobiaspris för sin forskning om bindvävsstamceller. (TT)